"– Dette blir helt fantastisk!
Nå håper vi at flere av urbefolkningen i byen vil bo på Risørholmen"

– Utsikten er en drøm

Det sier Anna og Lauritz Paulsen på sin visitt i sin kommende bolig på Risørholmen. Etter 30 år med hus i Kirkegata tok de en beslutning om å kjøpe seg ny leilighet her ute på Holmen. Og de angrer ikke et sekund.

– Å flytte fra stedet man har bodd så lenge, er jo spesielt. Men vi tenkte at det er bedre å flytte nå når vi er friske og raske, enn å vente til vi blir eldre. Dessuten er fordelen med å kjøpe nytt at vi har hatt to år til å planlegge prosessen.

Alle som bor i Risør ser nå at Risørholmen endelig tar form, og dét i en stil som harmonerer godt med byen og omgivelsene. Byggetrinn 1 går etter planene og i sommer skal de første boligene overleveres. Kjøperne er en miks av fastboende og folk som har ønsket seg en helårs feriebolig ved sjøkanten, forteller Philip Stephansen i Backe Prosjekt.

 

Kjøkkensjefens egne tilpasninger

– Jeg elsker å lage mat, derfor fikk jeg lov til å bestemme på kjøkkenet, forteller Anna. Vi ofret det ene soverommet til fordel for et eget rom for kjøkkenet, så da kan jeg holde på litt i fred, ler hun.

En ny leilighet byr på mange muligheter til å skape sin egen stil. Du kan påvirke valg av kjøkken, bad, gulv, vegger, og så videre gjennom en tilvalgsprosess. Eller du kan gå for den gode standarden som utbygger har valgt. 

 

- Vi håper på flere fastboende

Vi nærmer oss salgsstart i trinn 3, forteller Stephansen, og vi har tenkt veldig på Risør-folket når vi har utformet boligene.

Under hele blir det bygget en stor parkeringskjeller, og det blir heis opp til alle leilighetene. Dette er en løsning vi vet er ønsket når man flytter fra en enebolig til en leilighet. Veien har fått navnet Holmebakken, siden området blir løftet opp på grunn av parkeringskjelleren. Her får med andre ord mange fin utsikt.